A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése és magánlaksértés miatt folytat büntetőeljárást egy 35 éves nyírábrányi lakos ellen, aki elrabolta az élettársát.

A rendőrségre egy nyírmihálydi asszony tett bejelentést 2020. május 17-én hajnalban, ami szerint egy arcát maszkkal eltakaró férfi, vélhetően fegyverrel, rájuk tört a házukban, és erőszakkal magával vitte a 24 éves lányát.

A nő hiába ellenkezett, a férfi kirángatta az ágyából és a házból, ezután egy autóba tuszkolta és elhajtott. A nyomozók a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, amelynek eredményeképpen rövid időn belül megállapították, hogy a nőt korábbi élettársa vihette magával.

A szabolcsi rendőrök – mivel felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van – az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték, akik a feltételezett elkövetőt 2020. május 25-én Turán elfogták.

A férfit a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.  A rendőrök az elfogás helyszínén az akarata ellenére elhurcolt nőt is megtalálták, őt sértetlenül otthonába vitték.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

Kiemelt kép: TEK-esek akcióban – Forrás: police.hu