Mint a horrorfilmekben: megérkezett a futár a megadott címre a pizzával, de a címen még házat sem talált. A sötétben az utója mellé lopakodott az elkövető és amíg a futár megpróbálta felhívni a megrendelőt, egy téglával szétverte az autó ablakát és azonnal nekiesett a pizzafutárnak. A minap elfogták rendőrök a 25 éves tettest.

Nyilvános telefonfülkéből érkezett ételrendelés 2020. február 12-én kora este, a futár egy gőzölgő pizzával indult a domonyi szállítási címre. A közelben autózva már kezdett gyanakodni, majd miután elért a megadott utca végéig kiderült, hogy a házszám nem létezik.

Félreállva próbálta a rendeléskor rögzített telefonszámon utolérni az éhes ügyfelet, amikor a vezetőülés felőli ablak hirtelen berobbant és a következő pillanatban – mindennemű szóbeli előzmény nélkül – záporoztak fejére az ütések.

Két ökölcsapás között sikerült hátramenetbe kapcsolni és elmenekülni támadója elől. Útközben vette észre a lábánál landolt téglát, amivel ripityára törték az üveget. A futár arca az ütésektől, keze és nyaka a berobbant üveg szilánkjaitól sebesült meg.

A gödöllői zsaruk néhány nap alatt azonosították a támadót, a 25 éves domonyi férfit, aki ellen jelenleg két másik, garázdaság és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás is folyamatban van, hajnalban verték fel álmából. Vallomást nem tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta.

A letartóztatott férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

Kiemelt kép: police.hu