A szegedi testvérnek nem tetszett, hogy kivel jött össze a húga. SMS-ben megfenyegette a férfit, majd elment hozzá. Le akarta lőni, aztán fojtogatni kezdte, szerencsére a rendőrök időben érkeztek és lekapcsolták a dühöngő férfit.

Az elkövetők egyike régóta nehezményezte a húga és annak barátja között kialakult párkapcsolatot, amelynek többször hangot is adott.

Az elkövető azt írta április 10-én, délelőtt sms-ben a húga pasijának, hogy „meg is halhatsz a családodért”, majd 13 órakor megjelent a férfi szegedi házánál, és az autója motorházának tetejére fellépve a kerítésén átugrott.

Ezután a dühös férfi ráfogta az udvaron a húga barátjára a nála lévő pisztolyt, majd fenyegette. A férfi ijedtében a házba szaladt, és megpróbálta az ajtót maga után behúzni, közben telefonon értesítette a rendőrséget.

A dühöngő férfi az egyik kezével az ajtót rángatva próbált bejutni, és mikor az résnyire kinyílt, a fegyverrel a másik férfi felé lőtt. A lövés szerencsére mellé ment, a bejárati ajtó mellett az épület falába fúródott. 

Ezután a lövöldöző eldobta a fegyvert, és közölte, hogy rendezzék le ezt másképp, majd amikor az ajtót már nem tudta a menekülő férfi tovább tartani, a nyakának esett és fojtogatni kezdte őt, majd verekedés alakult ki közöttük.

A húg barátja kihasználva a kialakult helyzetet, az épület mellékhelyiségébe zárkózott. Röviddel ezután a rendőrök a helyszínre érkeztek és a lövöldözőt előállították.

A húga barátjára támadó férfit az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére – írják az ügyészség hivatalos oldalán.

Kiemelt kép: illusztráció