Egy családi házba csapódott Pest megyében egy kezdő sofőr. A ház tulajdonosa végignézte a balesetet.

Siklodi Zsolt Levente szerda kora este hazafelé tartott Sülysápon, amikor azt látta, hogy egy fiatal sofőr éppen teljes gázzal a házának a tetejébe csapódik.

„Hazafelé tartottam, szabályosan, amikor előttem két autó nagyobb sebességgel vágtatott.  Aztán az egyik megpördült, először a sarkon, majd nem sokkal a házunk előtt, és végignéztem, ahogy egyenesen a házunk tetejébe csapódik” – mondta a Borsnak a férfi.

Zsolt azonnal odarohant, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy a kerítését átszakítva az autó már az előkertjükben fekszik.

„Leverte a cserepeket, az ereszt, kidöntötte a szomszéd kerítését is. Nem sokkal kerültem el én is őket. Belegondolni is szörnyű, hogy a gyermekem nem sokkal korábban pont azt az ablakot tisztította. Mi van, ha a kocsi akkor vágódik oda?” – tette fel a kérdést borzongva.

Felesége és fia riadtan rohantak ki a házból a hatalmas robajra. A fiatal sofőr azonban szerencsésen megúszta az esetet, ugyanis saját lábán távozott az autóból.

„Friss jogosítványa van, és hát sajnos, az önbizalma nagyobb, mint a vezetői tudása. Szerencsére csak könnyebben sérült a lábán, bent sem kellett tartani a kórházban. Nagyon örülünk, hogy ennyivel megúszta, sokkal rosszabbul is végződhetett volna. És nagyon sajnáljuk a családot, akinek kárt okozott. Reméljük, hogy tanul az esetből és visszavesz a tempóból” – mesélte a Borsnak a vétkes sofőr egyik családtagja.

A fiú rokonai azonnal a helyszínre érkeztek egy közeli településről, és pénzt ajánlottak a károk rendezésére, azonban a felkínált összeg nem futotta volna a helyrehozatalra, ugyanis a házon kívül még a vezetékek is megsérültek.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: katasztrófavedelem.hu