Néhány napja Budapesten egy forgalmas úton és a HÉV-síneken szaladgált egyedül egy két éves kisfiú pizsamában és zokniban, most Pakson sétálgatott egyedül egy két éves kisgyermek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságra tett bejelentést 2020. február 23-án 10 óra 10 perckor egy nő, mert Paks egyik utcájában egy két év körüli gyermek sétál az utcán egyedül. A bejelentő a rendőrök kiérkezéséig vigyázott a kisgyermekre.

A Paksi Rendőrkapitányság helyszínre érkező egyenruhásai azonnali adatgyűjtésének, hely- és személyismeretének köszönhetően sikerült azonosítani a kisfiút, akit perceken belül átadtak az édesanyjának.

Ahogy azt pár nappal ezelőtt a LikeNews.hu hírportálon megírták egyedül sétált Budapesten, a 23. kerületben, Soroksáron a Grassalkovich út melletti járda nélküli szakaszon egy két év körüli kisfiú kedd este.

A gyermeket az arra autózó férfi Rózsa Gusztáv és fia mentette meg egy esetleges tragédiától. Az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a gyerek szinte az autók mellett totyogott. Rózsa Gusztávék azt hitték, hogy hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált, hogy a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

„Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok.”— mondta a férfi hozzátéve: a gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, csak úgy tudott kijutni az útra.

A férfi beszámolója szerint rögtön megálltak, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen.

„Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta. Hívtuk a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtünk a környéken, hátha felismeri valaki, de senki nem tudta, hogy honnan jöhetett vagy kik lehetnek a szülei. Nem beszélt, pedig próbáltuk kérdezgetni.” – mondta a férfi.

A gyereket átadták a kiérkező rendőröknek, akik később megtalálták a kisfiú szüleit. A gyereket átadták a kiérkező rendőröknek, akik később megtalálták a kisfiú szüleit.

A gyerek apja önként ment be a rendőrségre, miután a környéken lévő szemtanúktól megtudta, hogy a fiát bevitték a rendőrségre. Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. 

Kiemelt kép: police.hu