Egy rajtaütésben 200 rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ 6 műveleti egységével csapott le egyszerre 22 helyszínen. A rendődök egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezetet számoltak fel esélyt sem hagyva a menekülésre és az illegális szer megsemmisítésére.

A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. Közülük 14 főt őrizetbe vettek és kezdeményezik letartóztatásukat – írja a police.hu.

A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.

A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették, ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába (7-800 forint/gramm) fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával.

Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, illetve két ingatlant vettek zár alá.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták az akciót, amelyben a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye főkapitányságain kívül a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi, a Hevesi, a Gyöngyösi, a Gödöllői, a Nagykátai, a Dunakeszi és a Váci Rendőrkapitányság egységei, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala munkatársai, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály kutyás szolgálata is részt vett.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le – írja az Infostart.

Kiemelt kép: luxuskörülmények a razzia helyszínén – Forrás: police.hu