40 késszúrással végzett a 64 éves férfival egy prostituált Terézvárosban péntek este. A rendőrök a térfigyelő kamerák alapján azonosították, majd elfogták a 41 éves nőt.

A rendőrségre pénteken 18 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten, a VI. kerületi Bajza utca egyik lakásában régóta nem látták a földszinten lakó 64 éves férfit. Először azt feltételezték a szomszédok, hogy rosszul lett és nem tud segítséget kérni. A helyszínre kiérkező mentők nem tudtak bejutni a házba, az ajtót csak résznyire tudták kinyitni, mert mögötte feküdt holtan az áldozat, ruhátlanul. Több szúrt sérülés volt a testén – erről Gál Sándor r. alezredes a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője videóban beszélt.

A rendőrorvos megállapította, hogy 40 db késszúrás volt a férfi testén. A lakás fel volt dúlva, értékek után kutathatott a gyilkos.

A helyszíni szemle során ujjlenyomatokat vettek, a tanúkihallgatásokból kiderült, hogy egy nővel érkezett haza előző este a férfi, pénteken este hat órakor távozott a nő, amit a térfigyelő kamerák felvételei is megerősítettek. A felvételeken az látszik, ahogyan az áldozat és a gyanúsított nő a Nyugati térről együtt sétálnak a Bajza utca felé, majd arról is, amikor a nő szatyrokkal a kezében elsétál a gyilkosság helyszínéről. 

A KEKFENY.com is megírta, hogy a gyilkosság szexuális együttlét után történhetett.

 A nyomozás során kiderült, hogy a nő visszatért a gyilkosság után a Nyugati térre és ismerőseinek átadta a szatyrokat. Fél napon belül a Skála áruháznál elfogtak egy nőt, akit a felvételek és tanúvallomások alapján gyanúsítanak a gyilkossággal, a cipőjén még ott voltak a vérnyomok – mondta el az alezredes.

A nőt kihallgatták, vallomást tett, de a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. kihallgatása után őrizetbe vették.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – MTI/Mihádák Zoltán